След Созопол премиерът Бойко Борисов пристигна в Резово, където заедно с

...
След Созопол премиерът Бойко Борисов пристигна в Резово, където заедно с
Коментари Харесай

Борисов и Манфред Вебер инспектираха охраната при Резово

След Созопол министър председателят Бойко Борисов дойде в Резово, където заедно с ръководителя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер инспектираха охраната на българо-турската граница. Резово е един от най-уязвимите региони във връзка с мигрантския напън към страната ни.

В огледа взе участие и вътрешният министър Валентин Радев, съобщи Българска национална телевизия.

Вебер е показал България като страна за образец, с невероятна воля да пресече незаконния мигрантски поток, който идва от Турция, от Близкия Изток към страните от Европейски Съюз. Той е настоял България неотложно да бъде призната в Шенген.

" България дава доказателство, че в действителност може да се реализира граничен надзор, че може да се опава външната граница и че е допустимо да се спре незаконния миграционен напън. Това е главното обръщение, което взимам със себе си и предавам към Франция и другите страбни от Европейски Съюз ", счита той. 

" България, за разлика от доста други страни, си направи оборудването, купи си кораби, увеличи до допустимо най-хубава степен квалификацията на своите моряци. След това направи нужното за техниката, която е нужна ", разяснява Бойко Борисов.

Морската ни граница през тази година има нулев миграционен поток.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР